25 gr. gær
2 dl. mælk
4 spsk. honning
1 tsk. salt
1 dl. olie
1 tsk. kardemomme
Ca. 425 g. hvedemel
Fyld:
Ca. 2 dl. æblemos (gerne hjemmelavet)
1 tsk.-1 1/2 tsk. kanel
- Mælken opvarmes i en gryde til "lillefinger" temperatur (37 grader).
- Gæren opløses i mælken.
- Honning, kardemomme, salt og æg røres i.
- Derefter tilsættes olie.
- Til sidst tilsættes melet lidt efter lidt.
- Der tilsættes mel til dejen er glat og smidig og slipper skålen.
- Ælt dejen enten på røremaskine eller i hånden, til den er ensartet.
- Laden dejen hæve i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Del dejen i to.
- Rul den ene dej ud til et rektangel.
- Fordel æblemos og kanel jævnt udover dejen.
- Rul dejen sammen til en roulade på den korte led.
- Skær dejen i ca. 10-12 stykker.
- Tryk hver snegl lidt ned, når de sættes på bageplanden én og én
- Gentag samme procedure med den halvdel af dejen.
- Der bliver ca. 25 små snegle ud af denne portion.
- Pensl sneglene med lidt mælk.
- Bag sneglene i ca. 10 minutter, til de er gyldenbrune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar