Søg i denne blog

torsdag den 13. marts 2014

Rødbedebrud


Så lyserødt... Med en roomie der har en forkærlighed for den fine pigede farve, kan jeg ikke undgå til tider at blive lidt påvirket. Jeg fik ideen til at bage rødbedebrud, efter jeg havde fået købt en rødbede i overskud, da jeg i sidste uge lavede frikadeller med rodfrugter. Jeg fik desværre ikke et billede af den ellers meget smagfulde ret, ellers var opskriften røget fluks på bloggen. =) Jeg tog udgangspunkt i en opskrift, jeg tidligere har lagt på bloggen, nemlig koldhævede boller. Her kommer opskriften:

7 dl. vand
50 g. gær
1 revet rødbede
ca. 1 kg. mel og kerner (herunder hvedemel og 4 dl. solsikkekerner)
4 spsk. olie (jeg brugte solsikkeolie)
1 spsk. sukker
1 tsk. salt

Gæren opløses i vandet, hvorefter kerner, og det revne rødbede tilsættes. Dejen tilsættes herefter sukker, salt og olie. Til slut tilsættes hvedemelet. Dejen bliver forholdsvis lind, hvilket gør, at den ikke siden hen skal formes til runde boller, men at den blot kan sættes på en bageplade med to skeer. Dejen sættes nu til hævning ved stuetemperatur i ca. 1½ time med en viskestykke over . Bollerne kan nu sættes på en bageplade med to spiseskeer. Der bliver ca. 12 store boller ud af portionen. På billederne kan det også ses, at bollerne får et rustikt udseende, men det viser også bare, at de er hjemmelavede =) Bollerne bages herefter ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.
Den ellers så fine lyserøde farve dejen har, blegner desværre en smule under bagningen. Næste gang jeg bager dem, vil jeg tilsætte lidt mere rødbede for at få en mere iøjnefaldende lyserød farve. Ha en dejlig dag. Knus og kram fra Frederiksberg

Hvilken råvare inspirerer dig lige nu?
/Sille

Ingen kommentarer:

Send en kommentar