Du skal bruge:
7 dl vand
50 g. gær
1 tsk. salt
4 spsk. olie
1 spsk. honning
200 g. (eller 2-5 afhængig af
størrelse) gulerødder
1 dl. Chiafrø
1 dl. hørfrø
2 dl. Rugmel
ca. 6 dl. Hvedemel
- Chiafrøene sættes i blød i 4 dl. vand i en skål, rør evt. en enkelt gang rundt, så frøene dækkes af vand.
- Dernæst opløses gæren i 3 dl vand i en anden skål
- Herefter tilsættes olie, rugmel, hørfrø og honning til gær og vand
- Skræl og riv fint gulerødderne ned i dejen
- Herefter tilsættes salt
- Pisk rundt i chiafrøene med et piskeris i 30-40 sek., så chia-geleklumperne løses fra hinanden.
- Hæld derefter chia-blandingen over til de andre ingredienser
- Dernæst tilsættes hvedemelet lidt efter lidt
- Dejen er færdig, når den stadigvæk er forholdsvis våd
- Lad nu dejen hæve i 1 time og 30 min
- Herefter formes dejen til aflange stykker
- Dejstykkerne kan evt. pensles med mælk og drysses med chiafrø og hørfrø
- Bages ca. 15-20 i ovnen ved 200 grader varmluft, til de er gyldne
Ingen kommentarer:
Send en kommentar