Søg i denne blog

onsdag den 18. september 2013

Gryderet med rødvin og oksekød


Efteråret har virkelig gjort sit indtog i det københavnske, og i mandags midt i alt travlheden pga. studiestart, var der ikke andet for end at lave noget af det, jeg er allerbedst til: en gryderet. Jeg fik også stor ros af min roomie, der bestemt ikke klagede over mængden af cocktailpølser. Køn er retten ikke, men jeg kan garantere, at den smager godt. Her kommer opskriften:

300 g. oksekødstern
2 løg
3 fed hvidløg
5-6 gulerødder
1 flaske rødvin
1 dl. fløde
2 dåser hakkede tomater
2 dåser cocktailpølser
Timian
Salt og peber

Kødet brunes i smør og olie. Herefter hakkes løg, hvidløg og gulerødder groft, og svitses med. Kødet og grøntsagerne overhældes derefter med en hel flaske rødvin. 1 dl. fløde, cocktailpølserne og de hakkede tomater tilsættes, og herefter skal retten blot simre i minimum 2 timer. Retten smages til med salt og peber. Retten fik lov til at simre 4 timer, før den blev serveret med kartoffelmos. :) Man kan med fordel tilsætte bacon, hvilket går ind og giver en mere røget smag til retten. Velbekomme
- Sille

Ingen kommentarer:

Send en kommentar