Søg i denne blog

onsdag den 7. august 2013

Chili Con Carne :)


En af mine klare favoritter i køkkenet er Chili Con carne. Denne version blev lavet med oksesmåkød, men den kan også laves med hakket oksekød. Retten her er inspireret af en Jamie Oliver opskrift, men ændret en del. Chili con carnen kan serveres med hvide ris, brune ris eller brød. På billedet ovenfor ses chili con carnen serveret med ris og persille.

Opskriften lyder som følger:
500 g. oksesmåkød
2 løg
2 gulerødder
3-4 fed hvidløg
2 dåser røde kidney bønner (kan erstattes af andre typer bønner, kartoffel skåret i tern eller kikærter)
2 dåser hakkede tomater
2 spsk. sukker
Evt. vand
2 spsk. spidskommen
2 spsk. kanel
Chilipulver eller friskhakket chili
Salt og peber

Først hakkes løg, hvidløg og gulerødder. Løg og hvidløg hakkes forholdsvist fint, men gulerødderne gerne må hakkes groft. Du kan tilføje flere grøntsager såsom squash eller peberfrugt, der også hakkes groft. Herefter drænes bønnerne i en si og skyldes igennem.
Derefter svitses løg og hvidløg, og når løget er gennemsigtigt, brunes kødet. Efter kødet er brunet, tilføjes gulerødder og svitses med. Dernæst tilsættes krydderierne, herunder spidskommen, kanel og chili. Herefter hældes de to dåser hakkede tomat ned til kød og grøntsager i gryden. Tilsæt sukkeret. Foretrækker du, at din chili con carne er mere lind, kan du fylde en af de tomme hakkede tomater med vand og tilsætte. Chili con carnen skal nu stå og simre. Jeg elsker mad, der for lov til at simre længe, da smagen af de forskellige elementer i retten virkelig for lov at komme til udtryk og smelter sammen. Lad chili con carnen simre i minimum 45 min, men den smager endnu bedre, hvis den får lov at simre et par timer eller tre. Tilsæt bønnerne 10-20 min., før retten skal serveres. Jeg vælger at tilsætte bønnerne så sent, da jeg bedst kan lide, når de ikke helt udkogte, men er mere faste i konsistensen. Retten tilsmages med salt, peber, kanel og spidskommen.
Det gode ved en chili con carne er, at den rigtig god dagen, den bliver lavet, men at den er endnu bedre dagen efter :)
Er din chili con carne blevet lidt for stærk, kan du sagtens servere den med en god creme fraiche til.

Velbekomme
Sille  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar