Søg i denne blog

mandag den 12. august 2013

Pasta med røget laks, fløde og parmesan



Kender I de dage, hvor man har lidt for travlt og har lidt for lidt overskud? Som studerende er der flere af den slags dage. Til sådanne dage laver jeg "hurtig mad". Ikke hurtig mad i den forstand, at det er vildt usundt og proppet med kalorier, men i den forstand at det ikke tager lang tid at lave maden. En ret, min far og jeg faldt over for nogle år tilbage var en pastaret med røget laks, squash, pasta og fløde. Fløden er måske ikke det mest sunde, men man kan jo vælge et flødealternativ med en lavere fedtprocent, hvis det er. Fløden kan også erstattes med ricotta. Den hvide pasta kan også udskiftes med grov pasta, hvilket også giver en større mæthed.

Opskriften lyder som følger og er til 1 person:
90 g.  røget laks eller ørred (På billedet er retten lavet med røget ørred)
1 squash
150 ml. fløde
100-150 g. pasta (Jeg foretrækker selv spaghetti til denne ret)
Revet parmesan
Salt og peber
Evt. maizena mel og lidt vand

Vandet til pastaen sættes over, og så snart det koger, sættes pastaen over. Pastaen koges efter anvisningen på pakken. Squashen rives groft på et rivejern, og steges derefter på en pande til størstedelen af væsken i squashen er fordampet. Fisken skæres i mindre stykker. Fisken steges kort med, så den får en smule farve. Herefter tilsættes fløden. Fløden skal have lov til at koge med i nogle minutter. Ønsker man en tykkere sovs, kan man jævne fløde sovsen med en blanding af Maizena og vand, derefter lade det koge med 1-2 min.
Er sovsen derimod blevet for tyk, kan du tilsætte lidt af pastavandet. Sovsen smages til med salt og peber. Pastaen anrettes med sovsen på toppen, og der rives parmesan eller en lignende hård ost ovenpå.
Hvad er en af dine hurtige, men gode hverdagsretter?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar